Az EIK logója

A csoportról

Csoportunk a 2013/2014-es tanév tavaszi félévében alakult meg. Fő célunk egyfajta segítségnyújtás a hatékonyabb tanulásban és a közösségbe való beilleszkedésben. Azért jöttünk létre, mert úgy gondoljuk, hogy informatikus hallgatókként nem különálló szigetek vagyunk. Mint közösség, könnyebben boldogulunk az egyetemi életben, ezt segítjük elő közösségi és szabadidős programok szervezésével.

A csoport önkéntes alapon működik: mindenki annyit tesz bele, amennyit szeretne, és ennek megfelelően részesül a csoport pozitív hozadékaiból is. Csapatunk egyik erőssége, hogy tagjaink különböző évfolyamok hallgatói, és mindegyik szakirány képviselteti magát, így sokféle tapasztalattal és sokrétű tudással támogatjuk a kart. Minden tanév elején új tagokat toborzunk, ekkor nagy szeretettel várjuk a csatlakozni kívánókat.

Csoportkép a Déli tömb előtt napsütéses időben.


Miért jó EIK-esnek lenni?

Az EIK számomra egy hely, egy közösség, egy család, ahol szívesen látnak és szívesen járok. Itt tudok beszélgetni bármilyen felmerülő témáról, legyen az szakmai, hobbi, vagy akár lelki probléma. Mindig is szerettem olyan témákat fejtegetni, melyek nem feltétlen a legszigorúbb értelemben vett szakmai tudásomat fejlesztették, hanem azokat, melyek segítségével képes lehetek az egyetemi élet megterhelése mellett is boldog maradni.

Így, BSc végén már érzem, hogy olyan képességeket tudtam elsajátítani a csoportban, melyek segítségével nem csak az utolsó évig tudtam eljutni akadálytalanul, de az életem többi területén is nagyon határozottá és pontossá tudtam válni. Hihetetlenül jó ennek a közösségnek a része lenni!


Miért szeretek EIK-es lenni? Nehéz szavakba önteni. Talán azért, mert az EIK egy leírhatatlanul fantasztikus kis család, aminek a része lenni a legnagyobb áldás az egyetemi éveim során! A tagjai olyan elképesztően csodálatos emberek, akik mellett nem az hogy tudom önmagamat adni, hanem egyszerűen csak is önmagam tudok lenni. Miért? Azért, mert itt mindenki teljesen más múlttal, személyiséggel, hobbikkal, érdeklődési körökkel, képességekkel érkezik de mégis van bennünk valami közös. Még pedig az, hogy mind tartozni akarunk valahová. Valahová, ahol ha kell segítséget, támogatást, biztatást, motiválást kapunk, ahol a legőrültebb gondolatainkat is megvetés nélkül megoszthatjuk, ahol fejlődni tudunk és akarunk is együtt, ahol életre szóló felejthetetlen élményekre tehetünk szert, ahol egyszerűen csak otthon és biztonságban tudjuk érezni magunkat, ahol úgy szeretnek minket amilyenek vagyunk.

Na és az EIK egy ilyen közösség. A tagjai számomra a legmotiválóbb emberek, akikre felnézek és ha rájuk gondolok akkor az önfeledt vidámság, a sokoldalúság, a céltudatosság, a lelkesség, az elismerés, a csodálat és az összetartozás érzések és tulajdonságok ütik fel a fejüket először bennem, utána pedig sorra jönnek a szebbnél szebb és őrültebbnél őrültebb közös emlékek, amiknek köszönhetően az életem mindenestül megváltozott és olyan új barátokra tettem szert, akik nélkül már nem is tudom elképzelni...:) Na ezért jó EIK-esnek lenni.


Az első szó, ami eszembe jut az EIK-ről, az az otthon. Az EIK egy olyan hely, ahová hazaérhetsz, csatlakozhatsz a többiekhez a vacsoraasztalhoz. A vacsorához mindenki hozzáad valamit és valaki mindig van, aki megkérdezi, mi van veled és odafigyelnek, ha elmeséled. Ez egy olyan hely, ami nem helyhez kötött. Az otthonos hangulat megszállhat egy parkot egy elutazáskor, egy autót, amiben utazunk, egy lakást, de még a Déli tömböt is, ha együtt vagyunk. Olyan otthon ez, ahol segítünk egymásnak, támogatjuk egymást.

Amikor beülök ebbe a körbe, azt látom, hogy fantasztikus emberek vesznek körül. Újra és újra lenyűgöznek, és nagyon nehéz lenne összeírni, hogy mi minden miatt olyan nagyszerűek. Valami rejtélyes módon ráadásul együtt is nagyon jól működünk. Óriási élmény ennek a csapatnak a részének lenni és együtt építeni tovább a csoportot.


Szeretek EIKes lenni, mert amikor találkozok a tagokkal akkor önmagamat adhatom, mert mindenki meghallgat ott és fontosnak tartja a véleményemet, a csoport inspirál és olyan ötleteket ihlet meg bennem, amiket később együttes erővel meg is tudunk valósítani.

Szeretek EIKes lenni mert szidhatom nekik a fura gyakorlatvezetőimet, és ha nem vagyok nagyon jó egy tárgyból akkor ők segítséget nyújtanak nekem. Szeretem az EIKet mert ők a második családom.